שאלות נפוצות

“ראשית, זהו אות קין הגורם לתחושת בושה ונחיתות ותחושה המבדילה בין אזרח לאזרח. שנית, למדינות אשר דורשות ויזה, דוגמת ארה”ב, קשה לאזרחים בעלי רישום פלילי לקבל ויזה, במיוחד בעבירות כמו סמים או נשק. כמו כן, יש מקצועות בהם ניתן לשלול רישיון עיסוק בהם במידה וקיים רישום פלילי דוגמת תיווך נכסים, עריכת דין, שמאות ורפואה. גם אם רוצים לעסוק בפוליטיקה או להיכנס לכנסת – תיווצר בעיה. הרישום הפלילי מפריע גם בקבלה למקומות עבודה דוגמת משרדים ממשלתיים, גופים ציבוריים, עיריות וכדומה”.

תהליך בחירת עורך הדין חייב להתבצע באופן חכם ושקול, אך בהחלט מהיר.

כך יוכל עורך הדין המייצג אתכם ללוות את דרככם בחקירה, בדיון להארכת מעצר ומול הפרקליטות, בדרך שבה ניתן להתחיל ולפעול כבר מהרגע הראשון למען המתקת העונש הצפוי, להסביר לכם על ההליך המשפטי ואופן הדיונים ולאפשר לכם לקבל ייצוג הולם והוגן, ככל אדם אחר.

למשטרה מותר לעצור בני אדם רק על פי חוק, ורק במידה ההכרחית כדי להשיג את מטרות המעצר. שוטרים יכולים לעצור אותך, ללא צו מעצר של בית משפט, במצבים שבהם קיים יסוד סביר לחשוד שביצעת עברה. החשד צריך להתבסס על עובדות ולא על “תחושות בטן” של השוטרים שעצרו אותך.

אם תשאלו אנשים שביצעו בעבר עבירות פליליות, הם יאמרו לכם כי להבטחות ומחירים בבחירת עורך דין פלילי אין כל חשיבות.

עבירות המצויות בסדר הדין הפלילי הינן עבירות בעלות עונשים כבדים המתורגמות למאסר ממושך בפועל, קנסות כספיים כבדים והחרמת רכוש, חתימה על כתבי התחייבות, מאסר מותנה וביצוע עבודות שירות.

זאת בנוסף לחשיפה מפני תביעות אזרחיות מאת האנשים שנפגעו על ידכם או כתוצאה מהעבירה שביצעתם. על כן בחירה בעורך דין פלילי טוב מתבצעת על סמך ותק, מיומנות וניסיון של אותו עורך דין פלילי בעבירות דומות.

יש להביא בחשבון כי התבססות על סקר שוק מחירים לא בהכרח תניב לכם תוצאות חיוביות במשפט ואף עלולה לגרוע מהן.

המערכת החוקית שיודעת היטב כיצד להתנהל בבתי הכליאה, בחדרי החקירות ובין כותלי בית המשפט, תעשה כל שביכולתה על מנת להביא לסגירת תיקים יעילה ומהירה, תוך שימוש בעונשים כבדים לצורך הרתעה עתידית והיא אף מסוגלת לייצר בפניכם מצג שווא מבלבל ומתסכל, העלול לגרום לכם להודות בעבירות חמורות יותר ממה שביצעתם ואף גרוע מכך – להתמודד עם אישומים רבים ולעתים אף בלתי נכונים, כאנשים שאינם בעלי עבר פלילי כלל.

עורכי הדין בישראל, כרופאים למשל, מחויבים לחיסיון מול לקוחותיהם ונמנעים מלהפיץ כל מידע, תיעוד או מסמך לגביכם, למעט שליפתם אם יש בכך צורך בפני בית המשפט. בעידן הדיגיטלי, כאשר תופעת ה”שיימינג” כבר נפוצה לכל עבר, יודעים גם עורכי הדין עצמם כי עליהם להיזהר משיחות במקומות הומי אדם או מרשלנות בשמירת הראיות במקום מוסתר והם נוקטים בזהירות רבה.